Kunskapsbrev om förändringsledning  |  MARS {{General.CurrentYear}}

Kunskap och kompetens – som främsta konkurrensmedel 

I detta nummer: En individuell utvecklingsresa ger ofta effekt för stora delar av verksamheten. Framgångsrika organisationer satsar därför medvetet på kontinuerlig utveckling av sina medarbetare. Genom träning i vardagen blir kunskapen till kompetens som skapar kvalitet i samarbeten och leveranser.

Leda utan att vara chef

Som koordinator inom individ- och familjeomsorgen verkställer Anette Nyblom beslut som kommer från en myndighet. Anette sökte utveckling i att leda sig själv, leda andra individer och leda grupper. Hon ville bli en trygg ledare genom att få verktyg att ta med sig ut i vardagen och direkt applicera i arbetet. 

 

LÄS MER

Ledarskapslunch 26/4: 
Att leda i förändring

Vid den här ledarskapslunchen hos Västsvenska Handelskammaren i Borås tar vi oss an ämnet förändringsledning. Oavsett om det handlar om att utveckla en ledningsgrupp, omforma ett arbetssätt eller arbeta med digital transformation måste förändringen ledas medvetet och metodiskt för bästa resultat.

 

MER INFO OCH ANMÄLAN

Tips till dig som leder utan att vara chef

På flera arbetsplatser idag är det många som har en ledande roll utan att ha det formella chefsmandatet – som leder utan att vara chef. Det kan var en väldigt utmanande roll och en svår balansgång. Provés Camilla Berglund har några råd till dig som känner igen dig i det.

 

TILL FILMEN

Utsikten

Vi blickar ut, bevakar och inspireras av vår omvärld varje dag. Här kommer redaktionens tips för att ytterligare fördjupa sig:

 

P O D D T I P S :

För ledare som vill göra skillnad

"Chefssnack" leds av Svante Randlert och är podden som fokuserar mer på dialog än monolog. Det blir därför ett samtal mellan Svante och landets vassaste chefer med mer fokus på profession än person. Podden försöker ge inspiration samt enkla och praktiska tips hur man kan bli en vassare chef och ledare.

Vi har lyssnat på avsnitt #20 där Svante träffar Jan Eliasson, en av Sveriges mest meriterade och erfarna internationella politiska ledare genom tiderna.

 

TILL PODDEN 

 

A R T I K E L :

5 steg till effektivt förändringsarbete

Idag är förändring ett oundvikligt tillstånd i många företag. Den snabba tekniska utvecklingen förändrar människors beteende och påverkar våra affärer. Det gör att många behöver anpassa sina verksamheter för att stå sig i konkurrensen.

-Förändringsarbete är inget sprintlopp, utan ett maraton. Det säger Anna Jensen, förändringsledare och vd på Prové. Här ger hon och Viktoria Flodihn, konsultansvarig på Prové, 5 tips till dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för förändringsarbete i din organisation.

 

TILL ARTIKEL 

I N S I K T E N
 

Boktips! Utvecklande medarbetarskap: när medarbetarskap och ledarskap samspelar

Författare: Gerry Larsson, Ann Zander, Marianne Lönngren, Madelene Malmquist Johansson

Ett utvecklande medarbetarskap med stor självständighet och stort ansvarstagande är en viktig faktor för organisatorisk framgång. I denna bok summeras teori om medarbetarskap och därefter presenteras detaljerade förslag på hur man kan arbeta rent konkret med att utveckla medarbetarskapet. Vi på Prové tycker att boken är enkel att ta till sig och en bra grund för att öppna upp för en dialog om ämnet medarbetarskap.

Det här kunskapsbrevet skickas till dig då du har varit i kontakt med Prové eller att innehållet kan vara relevant för din arbetsroll. Om du inte vill ha fler kunskapsbrev från Prové avanmäler du dig här.

Läs gärna vår fullständiga integritetspolicy om hur vi behandlar dina personuppgifter här.