ProvéEffekten #10  |  JUNI {{General.CurrentYear}}: Agil affärsplan driver förändring

#10: Vi pratar agilt

Allt fler företag och organisationer väljer att anamma det agila arbetssättet. Det finns ett behov av att snabbare kunna agera på nya kundkrav och att anpassa verksamhetens utveckling till en framtid som är svår att förutspå. 

Nyfiken på agilitet
– varför då?

Är du nyfiken på agila arbetssätt och förhållningssätt? Då är du inte ensam.  Men uppfattningarna om det agila förhållningssättet kan sammanfattas som mycket annat som fått stor uppmärksamhet – det finns hängivna, motståndare och allt däremellan.

 

LÄS MER

Utveckla verksamheten genom agila arbetssätt

Simon Johansson, som går Provés traineeprogram, resonerar kring agilt och hur det förgrenar sig från ett arbetssätt för specifika uppdrag till att även bli betydande för utveckling av verksamheter och organisationer. 

 

LÄS MER

Agil affärsplan driver förändring

Traditionellt affärsplanearbete bottnar ofta i en ambition att ha kontroll och förmåga att vara förutseende. Men planer som löper över flera år kan dessvärre ha helt motsatt effekt, och innebära en falsk känsla av förutsägbarhet och kontroll, när omvärlden förändras i en allt snabbare takt.

 

LÄS MER

 

Utsikten

Vi blickar ut, bevakar och inspireras av vår omvärld varje dag. Här kommer redaktionens tips för att ytterligare fördjupa sig och ta del av kunskap:

 
E V E N E M A N G :

Destination Framtid

När människor möts föds idéer som kan leda till förändring. Frihamnsdagarna är en demokratisk mötesplats som är gratis att besöka. Evenemanget äger rum på Bananpiren i Göteborg den 31 augusti – 2 september 2023 och årets tema är "Destination Framtid".

 

BOKA IN: Prové står på scen Ingrid den 31/8 kl 15.20. Vi kommer att prata om vad verksamheter och organisationer kan tänka på för att vi människor ska hålla för framtiden. Välkomna!

 

TILL PROGRAMMET FÖR FRIHAMNSDAGARNA


P O D C A S T:

En podd om transformation

Transformations­podden, en podd om innovation i stora bolag och offentliga verksamheter och den digitala transformation av samhället som pågår.

Podden bjuder på fördjupande diskussioner om den metodik och processer som behövs för att få innovation att hända.


Vi tipsar om avsnitt #78:
Agilt på riktigt
– 4 huvudprinciper med Mariah och Leif.

 

LYSSNA PÅ AVSNITT #78 

B O K T I P S

Prové tipsar om "VADÅ AGILT?". Boken ger dig en konkret bild av det agila arbetssättet och en tydlig struktur som du kan följa för att implementera det i verksamheten, i ett projekt eller i en process.

Författarna Mariah ben Salem Dynehäll, Leif Denti och Anna Lärk Ståhlberg delar med sig av sina erfarenheter och tips, som bygger på såväl forskning som decennier av praktisk erfarenhet av att leda människor i agila processer.

Det här kunskapsbrevet skickas till dig då du har varit i kontakt med Prové eller att innehållet kan vara relevant för din arbetsroll. Om du inte vill ha fler nyheter från Prové avanmäler du dig här.

Läs gärna vår fullständiga integritetspolicy om hur vi behandlar dina personuppgifter här.