Fra en kundes perspektiv: Okko Hotel Group

Når Olivier Devys skulle bruke sin erfaring fra Accor til å starte opp Okko Hotels i 2014, fordelt på 10 franske byer, gikk han til Hoist Group for å få hjelp vedrørende teknologiske utfordringer og løsninger.

Forholdet er basert på pålitelig teknologi og kundefokusert service, og er fortsatt like sterkt.

LES HELE HISTORIEN >>

 

En investors tanker om hotellbransjen

Dr. Andreas Jacobs - som nylig ble med i styret for Hoist Group, har tatt seg tid til å dele hans tanker om hotell- og servicebransjen sett fra en investors perspektiv.

 

Menneskene bak Hoist Group

Denne gang kan vi presentere Pascal Saby - Service Manager fra Sveits. I denne videoen snakker han om hvordan hans allsidige rolle kommer kundene til goder:

 

Markedsføring gjennom mobile nøkler

Mobile nøkler gir deg ytterligere en kanal for digital kommunikasjon med gjester og andre besøkende.

Derfor er det viktig å sørge for at også denne kanalen er i tråd med hotellets merkevare, både med tanke på logo, farger og utseende generelt. 

 

LES MER >>

 

Produktoppdateringer

Microsoft har stoppet support for følgende operativsystemer:

  • Windows 7
  • Windows Server 2008 R1
  • Windows Server 2008 R2


Microsoft vil dermed ikke lenger utgi sikkerhetsoppdateringer til disse operativsystemene og de vil være ekstra sårbare, spesielt med hensyn til GDPR.

Dette betyr at heller ikke HotSoft PMS støttes i disse operativsystemene. Vennligst kontakt deres IT-leverandør om det er behov for hjelp til oppgradering av nåværende operativsystem.

 

Du mottar denne e-posten da vi har lagret opplysninger om deg i våre systemer og vi mener du kan ha fordel av informasjonen vi sender deg. Dine opplysninger håndteres i henhold til vårt Personvernreglement.  Dersom du ikke ønsker at vi behandler dine opplysninger og/eller ikke ønsker å motta flere e-poster, avregistrer her.

Registered Office: Hoist Group, Röngtenvägen 2, 171 54 Solna, Stockholm 
© Copyright 2021, Hoist Group