PRODUKTNYHETER
Oktober 2023

Energieffektivitet är en röd tråd i vår produktutveckling. Och den här gången har vi tagit ytterligare ett steg i den riktningen med LED-modulerna. De nya LLE ADV6, 16 mm modulerna i advanced-serien, når en effektivitet på upp till 205 lm/W och överträffar därmed nästan alla krav för energieffektiv belysning.

När det kommer till belysningsstyrning, erbjuder Tridonic nu den nya sceneCOM S RTC-styrenheten i en helt reviderad hårdvaruversion. RTC står för ”real time clock”, som är enhetens viktigaste nya funktion. Med den kan våra kunder använda enkla och integrerade tidsbaserade styrningslösningar. En annan nyhet är styrenhetens NFC-funktion, som gör att man kan konfigurera styrenheten via NFC och därmed väsentligt förenkla hanteringen inom produktion av armaturer med denna styrenhet inbyggd.

WLK-Tridonic team

Highlights booklet hösten 2023   
 Ladda ner


Inomhus

EM ready2apply Exit Sign

Vår ready2apply-nödutgångsskylt med LiFePO4-batteriteknik erbjuder en livslängd på upp till åtta år och minskar därmed mängden underhåll avsevärt. Med en siktsträcka på 30 meter fås en säkerhet även i långa korridorer.

Nödskyltarna levereras med utbytbara vägvisare så att de lätt kan anpassas för installation på plats.

Mer...

• Finns i BASIC, SELFTEST och PRO versioner
• LiFePO4 batteri med en livslängd på upp till åtta år samt LiFeGuard
• Levereras med fyra skyltelement för olika vägvisare

LED-moduler LLE 16 mm ADV6

Med de här LED-modulerna kompletteras ADV6-portföljen med versioner med en bredd på 16 mm. Detta skapar nya möjligheter för kompakta lampkonstruktioner.

Tre olika lumenpaket (650, 1250 och 2000 lm), färgtemperaturer från 2700 K till 6500 K och fyra olika längder (70 mm, 140 mm, 280 mm, 560 mm) erbjuder flexibilitet för alla krav. Det stora antalet LEDs på 650 lm/ft modulerna ger en jämnt fördelad belysning
. 
Mer...

• Effektivitet på upp till 205 lm/W
• Förbättrad ljuseffekt för utveckling av mycket kompakta och energieffektiva armaturer
• Nya hållbara förpackningar, endast pappersåtervinning krävs


Styrning

sceneCOM S RTC

sceneCOM S RTC är den förnyade DALI-2-styrningslösningen. Den D4i-certifierade styrenheten står i centrum för detta styrsystem och är utrustad med en ”realtidsklocka” för att tillhandahålla premiumfunktioner som dynamisk belysning av ljusscener.

APP:en för driftsättning har nu valet ”driftsättning i produktionen” för integrering av styrenheten. Detta gör till exempel att mer komplexa armaturer som golvlampor med flera sensorer, lamphuvuden och tryckknappar enkelt kan programmeras och parametrar kan sättas redan vid tillverkning. Nu finns även en användar-APP för enkel styrning av belysning från en mobilenhet
. 
Mer...

• Ny formfaktor för enkel integrering i armatur
• Hårdvaruuppdatering av komponenterna för att erbjuda fler funktioner i framtiden utan att den befintliga hårdvaran behöver bytas ut
• Valfri utökning med adaptiveSWARM-modul för golvlampor

MSensor SFI 40 PIR 5DP basicDIM Wireless

Sensorn för inbyggnad i armatur med Casambi-teknik för användning i inomhusmiljöer med takhöjder på upp till 5 meter, är en perfekt rörelse- och ljussensor för att skapa intelligenta basicDIM Wireless armaturer. Tack vare den integrerade antennen, som är placerad utanför armaturhöljet, överförs och mottas data på ett tillförlitligt sätt inom Bluetooth mesh-nätverket även för armaturer byggda med metallhölje.

Sensorn är utformad efter Zhaga Book 20-standarden och erbjuder stor flexibilitet. Därmed är det möjligt att uppgradera armaturer i efterhand på ett enkelt, hållbart och framtidssäkert sätt
. 
Mer...

• Automatisk installation av ett trådlöst nätverk med upp till 250 noder
• Definierad antennposition utanför armaturhuset för en perfekt trådlös hantering
• DALI-2-utgång för styrning av kompatibla driftdon

companionSUITE online

companionSUITE online är en förstklassig verktygslåda för armaturtillverkare och gör det enklare än någonsin att spara, dela och använda enhetskonfigurationer för flera användare och verktyg.

På så sätt minskas tidskrävande arbete vid tillverkning och underhåll. Nygenererade konfigurationsfiler blir tillgängliga omedelbart i produktionsprocessen och kan återanvändas utan problem av olika aktörer genom hela produktens livscykel.

Mer...

• Alla companionSUITE-verktyg säkert anslutna i en molntjänst för datahantering
• Användarhantering för enkel hantering av rättigheter

Tänk Framåt

Första LED-driftdonet med betyget Cradle to Cradle Certified® Bronze

Nästa steg mot en cirkulär ekonomi

Efter det att LED-moduler tillverkade av Tridonic blev certifierade enligt standarden Cradle to Cradle® förra året har nu även de första driftdonen fått det eftertraktade hållbarhetscertifikatet.

För att certifieras enligt Cradle to Cradle® måste produkterna uppfylla både ekologiska och sociala krav samt utvecklas med hållbar tillverknings- och leveranspraxis.

Att även excite-driftdonen i Generation 4 nu har certifierats visar att Tridonic uppfyller hållbarhetsstandardens stränga krav.
De linjära LED-driftdonen med konstantström lämpar sig för installation i armatur och är certifierade för dimbara och icke dimbara versioner.

 

Copyright © 2023 WLK - Wennerström Ljuskontroll AB. All rights reserved
In order to unsubscribe from our newsletter Click here

Tridonic GmbH & Co KG, Färbergasse 15, 6851 Dornbirn, Austria
Wennerström Ljuskontroll AB | Jan Inghes Torg 34 | 120 71 Sthlm

www.tridonic.com | www.wlk.eu