PRODUKTNYHETER
Mars 2021

Inom Tridonic står innovation högt på agendan och vi jobbar ständigt för att förbättra våra produkter. Ett aktuellt exempel är vår nya driftdonsserie för industribruk som tål höga temperaturer och erbjuder en unik prestanda.
Vi förbättrar även ständigt våra existerande produktserier, som till exempel de flexibla LED-tejperna LLE FLEX som nu är inne på sin tredje generation, med förbättrad effektivitet och egen produktion i Österrike.

I detta nyhetsbrev kan du läsa mer om industridriftdonen och LED-modulerna LLE FLEX och den nya generationen av LED paneler ELA SNC2. 
Dessutom kan vi nu erbjuda nya möjligheter med den DALI-2 baserade centralenheten sceneCOM S (Application Controller). Tack vare uppdateringar av basicDIM Wireless med en ny profil som DALI-gateway (DALI-2 till/från basicDIM Wireless) kan vi kombinera en trådbunden DALI-2 installation med armaturer som ansluts och styrs via trådlöst Bluetooth mesh-nätverk. Detta öppnar många nya möjligheter i både befintliga och nya DALI-2 installationer.

Vi står alltid till din tjänst om du har frågor kring produkterna.

WLK-Tridonic team

► Butik & Service 
Module LLE FLEX EXC3

 Kontor & Utbildning & Industri
Module ELA SNC2
Driver LC flexC NF h21/h28 EXC3

► Styrning
sceneCOM S
+ basicDIM Wireless

Tänk framåt
Tridonic LiFeGuard


Butik & Service

LED-tejp LLE FLEX 8 mm/12 mm EXC3

_ Förbättrad effektivitet upp till 135 lm/W
_ Modulstorlekar: 8x5000 mm, 12x5000 mm,
på förfrågan: 8x50 000 mm, 12x50 000 mm
_ Enastående homogenitet med 140 LED/m 
_ Färgtemperaturer: 2700 K, 3000 K, 4000 K, 6500 K
_ Färgåtergivning CRI 90
_ Lång livslängd upp till 72 000 timmar

De flexibla LED-tejperna i produktkategorin excite (EXC3) är nu inne på sin tredje generation. De tillverkas nu i Österrike med den innovativa reel2reel-tekniken helt utan lödställen. Flexibiliteten och de stora möjligheterna för kapning av tejpen i önskade längder ger en mycket anpassningsbar LED-modul och maximal designfrihet. Dessutom har LLE FLEX EXC3 fått uppdaterad effektivitet och förbättrad livslängd. Läs mer...


Kontor & Utbildning & Industri

LED-panel ELA SNC2

_ Storlekar: 595x595x8,5 mm
_ Ljusflöden: 2800lm (NM), 3800lm (HE) eller 4300lm (HO)
_ Effektivitet på upp till 120 lm/W
_ Färgtemperaturer: 3000 K, 4000 K, 6500 K
_ Livslängd på upp till 30 000 timmar

Den nya essence-versionen (SNC2) av kantbelyst LED-panel ELA för montering i undertak är främst avsedd för enklare belysningsinstallationer utan särskilda krav. Varje LED-panel är utrustad med tre valbara ljusflöden vilket ökar flexibiliteten och reducerar antalet varianter av ELA som måste lagerhållas. Tack vare den låga bygghöjden passar LED-panelen ELA SNC2 bra för att monteras på flera olika sätt: infälld, ytmonterad eller pendlad. 
Läs mer...

LED-driftdon för industri LC 75/105/150/220 W flexC NF h21/h28 EXC3

_ Effektivitet på upp till 96 %
_ Optimerat driftområde: 250–1200 mA
_ NFC-gränssnitt för flexibel anpassning av strömmen till LED-modulerna
_ Temperaturområde från -40 °C till +80 °C
_ Livslängd på upp till 90 000 timmar (vid ta 70 °C)

Driftdonen i den nya excite-serien (EXC3) har utvecklats för särskilt krävande förhållanden. Driftdonen imponerar särskilt med sin goda tålighet mot höga temperaturer och tillförlitlig prestanda. Via det integrerade NFC-gränssnittet kan det önskade ljusflödet ställas in vilket möjliggör att konfigurera ljuslösningar upp till 30 000 lumen. Läs mer...


Styrning

sceneCOM S med basicDIM Wireless-integrering

_ Förbättringen möjliggör att trådlösa produkter kan anslutas till DALI-system med trådbundna anslutningar och kan styras från den centrala styrenheten sceneCOM S
_ Omvandling av DT6- och DT8-kommandon i båda riktningarna

Den DALI-2-baserade centralenheten sceneCOM S för trådbunden belysningsstyrning och den trådlösa tekniken basicDIM Wireless från Tridonic bildar nu ett perfekt team för intelligent hantering av belysningsstyrning. 
Med hjälp av en särskild systemförbättring inom basicDIM Wireless kan nu sceneCOM S användas för att styra både trådbundna och trådlösa armaturer med basicDIM Wireless. På så sätt kan befintliga trådbundna system byggas ut på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt med trådlös teknik. Inställningar och konfigurationer av centralenheten sceneCOM S kan enkelt göras via en surfplatta eller smartphone med appen sCS Commissioning och det trådlösa mesh-nätverket konfigureras med appen 4remote BT
. Läs mer om sceneCOM S eller om basicDIM Wireless...

 

Tänk framåt

Tridonic LiFeGuard:
Trippelt skydd för LiFePO4-batterier

I Tridonics lösningar för nödbelysning ökar vi nu användandet av LiFePO4-batterier. Jämfört med andra tekniker har LiFePO4-atterier betydligt längre livslängd och är extra miljövänliga. Tridonic LiFeGuard är en säkerhetsfunktion som garanterar både optimal drift och maximal tillförlitlighet. Den särskilt utvecklade säkerhetsfunktionen har ett omfattande 3-vägsskydd som garanterar en säker drift under hela livslängden.

1. Intelligent drift och skydd av batterier
Spänningsberoende laddning sparar inte bara upp till 46 procent energi, utan ger även en lång livslängd på upp till åtta år.

2. Övervakning av elektronik och temperatur
Laddstyrningen för spänning och ström samt den integrerade temperatursensorn sörjer för maximal driftsäkerhet.

3. Mekaniskt cellskydd
Funktioner för tryckfall och strömavbrott säkerställer säker drift till och med vid brand.

 

Copyright © 2021 WLK - Wennerström Ljuskontroll AB. All rights reserved
För att avregistrera dig från vårt nyhetsbrev Klicka här

Följ WLK på LinkedIn

Tridonic GmbH & Co KG, Färbergasse 15, 6851 Dornbirn, Austria
Wennerström Ljuskontroll AB | Jan Inghes Torg 34 | 120 71 Sthlm

www.tridonic.com | www.wlk.eu